Aktiviteter​

I huset

​Vedelsbo fungerer som et almindeligt hjem, hvor beboerne gennem relationsarbejde udfører praktiske gøremål i huset.

Der tilbydes psykoedukation på Vedelsbo, enten i gruppe eller enkeltvis efter behov, samt undervisning i mindfullness. Der er mulighed for at deltage i mindfullness øvelser, som planlægges ca. en gang ugentlig eller efter ønske.

​​​

Personalet er meget fleksible og imødekommende over for alle ønsker og idéer, ligesom der i dagligdagen er fokus på at igangsætte fritidsaktiviteter. Der kan arrangeres alt fra spil i haven, kortspil, maling, til fremstilling af bolscher, syltning af frugt fra haven og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser.​

​​I sommerhalvåret tager vi på tur ” i det grønne” hvor vi nyder naturen. Vi finder på fra gang til gang hvor vi kører hen.

​Næstved kommunes tilbud udnyttes i forhold til hvad den enkelte beboer har af ønsker og behov. Eksempelvis arbejde i beskyttet værksteder (Næstved sociale virksomhed), frivilligt arbejde, fleksjob, undervisning mm.

​​​

Vedelsbo har fokus på motion i hverdagen, og vi har udarbejdet en motionspolitik. Der er mulighed for, at deltage i en idrætsklub eller fittnesscentre i byen. Vi kører til idræt ude i byen i vores egen bus hvor personale deltager efter behov/ønske. Der tages hensyn til individuelle behov.​

Der er mulighed for optræning i fysiurgisk klinik "Fysium". Man kan blive tilknyttet en personlig træner som er uddannet fysioterapeut som udarbejder et personligt træningsprogram.

​​​

Vi tilbyder daglige gåture i vores skønne natur.​

Der er mulighed for, at blive tilknyttet forskellige væresteder, hvor man kan møde ligestillede og på den måde udbygge sit sociale netværk. På værestederne kan man deltage i mange forskellige aktiviteter såsom læderværksted, smykkeværksted og kreativt værksted.

Der planlægges kørsel og personaledeltagelse ved aktiviteterne for de beboere der har behov for det.​

Har man et ønske om at gå til forskellige former for undervisning og/eller psykoedukation tilbydes støtte til det.

Vi holder af at tage på ture ud af huset i Vedelsbos egen bus. Det kan være skovtur, strandtur, bytur, cafebesøg, biograftur, museer, familiebesøg, eller hvad der måtte være af ønsker.

Vi har beboermøde hver 14 dag hvor vi taler om forskellige emner. Det kan være mange forskellige emner såsom vores værdier eller hvor ferien skal gå hen. En gang om måneden er der beboer rådsmøde hvor vi drøfter overordnede vigtige emner som også bringes op på beboermøderne.

Vi har oprettet en læsegruppe hvor beboerne hver uge kan deltage i drøftelse af forskellige bøger som gruppen har læst​

Pårørende

Vedelsbo lægger stor vægt på, at den enkelte beboer bevarer eller skaber gode relationer til deres pårørende.

Pårørende er derfor altid meget velkomne til at komme på besøg efter beboerens ønske, og der er mulighed for overnatning.

Der lægges ligeledes stor vægt på at beboeren kan besøge pårørende. Såfremt det er et behov kan der tilbydes hjælp til planlægning, kørsel og deltagelse ved besøg.

Læs også:

- Miljøterapi

Kontakt ​Vedelsbo

Adresse

Appenæshoved 2

4700 Næstved