Aktiviteter​

​Vedelsbo fungerer som et almindeligt hjem, hvor beboerne gennem relationsarbejde udfører praktiske gøremål i huset.

Der tilbydes psykoedukation på Vedelsbo, enten i gruppe eller enkeltvis efter behov, samt undervisning i mindfullness. Der er mulighed for at deltage i mindfullness øvelser, som planlægges ca. en gang ugentlig eller efter ønske.

​​​

Personalet er meget fleksible og imødekommende over for alle ønsker og idéer, ligesom der i dagligdagen er fokus på at igangsætte fritidsaktiviteter. Der kan arrangeres alt fra spil i haven, kortspil, maling, til fremstilling af bolscher, syltning af frugt fra haven, havearbejde, diverse håndværksprojekter og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser.​

​​I sommerhalvåret tager vi på tur ” i det grønne” hvor vi nyder naturen. Vi finder på fra gang til gang hvor vi kører hen.

​Næstved kommunes tilbud udnyttes i forhold til hvad den enkelte beboer har af ønsker og behov. Eksempelvis arbejde i beskyttet værksteder (Næstved sociale virksomhed), frivilligt arbejde, fleksjob, undervisning mm.

​​​

Vedelsbo har fokus på motion i hverdagen, og vi har udarbejdet en motionspolitik. Der er mulighed for, at deltage i en idrætsklub eller fittnesscentre i byen. Vi kører til idræt ude i byen i vores egen bus hvor personale deltager efter behov/ønske. Der tages hensyn til individuelle behov.​

Der er mulighed for optræning i fysiurgisk klinik "Fysium". Man kan blive tilknyttet en personlig træner som er uddannet fysioterapeut som udarbejder et personligt træningsprogram.

​​​

Vi tilbyder daglige gåture i vores skønne natur.​

Der er mulighed for, at blive tilknyttet forskellige væresteder, hvor man kan møde ligestillede og på den måde udbygge sit sociale netværk. På værestederne kan man deltage i mange forskellige aktiviteter såsom læderværksted, smykkeværksted og kreativt værksted.

Der planlægges kørsel og personaledeltagelse ved aktiviteterne for de beboere der har behov for det.​